מכשירי שמיעה אינם מיועדים רק לכבדי שמיעה. הם התפתחו וכעת הם משמשים אנשים עם דרגות שונות של אובדן שמיעה.
בעבר, מכשירי השמיעה היו מגושמים, כבדים ולא מושכים. כיום, הם יכולים להיות קטנים כמו כפתור וניתן להתאים אותם לצרכי המשתמש.
למכשירי השמיעה החדישים ביותר יש גם יכולות אלחוטיות שהופכות אותם לנוחים יותר לשימוש בחיי היומיום. הם יכולים להתחבר לטלפון או לטאבלט שלך כך שלא תצטרך לסחוב איתך מכשיר כל הזמן.
מכשירי השמיעה לא רק הפכו לקטנים יותר ודיסקרטיים יותר, אלא הם גם הפכו לזולים יותר. הדבר התאפשר בשנים האחרונות בזכות הכנסת מכשירי שמיעה דיגיטליים, שהם הרבה יותר זולים וקלים להתאמה אישית ממכשירי שמיעה אנלוגיים.
השימוש במכשירי שמיעה דיגיטליים סייע גם להפחית את הסטיגמה הקשורה לרוב בחבישת מכשיר שמיעה. הסטיגמה נובעת בעיקר מהעובדה שהמראה החיצוני של אנשים יכול להשתנות באופן דרמטי כשהם מרכיבים מכשיר שמיעה. מכשירי שמיעה דיגיטליים, לעומת זאת, הם כמעט בלתי נראים ואינם משנים כלל את המראה של מישהו.
ישנם שני סוגים עיקריים של מכשירי שמיעה: אנלוגי ודיגיטלי. הסוג האנלוגי זול יותר אך יש לו מגבלות כמו הבנת דיבור לקויה בסביבות רועשות או צלילים מהדהדים באוזן. מכשיר השמיעה הדיגיטלי יכול להתגבר על בעיות אלו עם איכות צליל משופרת והפחתת רעש, אך הם יקרים יותר מהסוג האנלוגי.
איך בוחרים מכשיר שמיעה?
חשוב לדעת איזה סוג של ליקוי שמיעה יש לכם לפני שאתם בוחרים מכשיר שמיעה.
ישנם גורמים רבים שעליך לקחת בחשבון בעת בחירת מכשיר שמיעה, כולל חומרת אובדן השמיעה שלך, האם אתה מרכיב משקפיים או לא, והתקציב שלך. לדוגמה, אם אובדן השמיעה שלך חמור, אולי תרצה לקנות מכשיר יקר יותר שיש לו יותר תכונות.
על מנת לבחור את האפשרות הטובה ביותר עבור עצמך, חיוני להתייעץ עם אודיולוג. הם יוכלו לבחון את האוזניים שלך ולהמליץ על המכשיר הטוב ביותר עבורך בהתבסס על חומרת מצבך וכל גורם אחר שעלול להשפיע על תהליך קבלת ההחלטות שלך.
אם יש לך אובדן שמיעה קל עד בינוני, מכשיר מאחורי האוזן (BTE) או בתוך האוזן (ITE) עשוי לעבוד בשבילך. אם האובדן שלך חמור, אז מכשיר BTE או ITE בהתאמה פתוחה יהיה מתאים יותר.
כדאי גם לשקול אם תעלת האוזן שלך צרה מדי עבור מכשיר ITE ואם כן, אז מכשיר BTE יתאים יותר לצרכים שלך.
לבסוף, אם אתה שוקל מכשיר שמיעה מותאם אישית, זו עשויה להיות האפשרות הטובה ביותר עבורך מכיוון שהם מיוצרים במיוחד עבור הצרכים הייחודיים שלך.
האם כדאי להיבדק במכון שמיעה לפני קניית מכשיר שמיעה?
אם אתם חושבים לרכוש מכשיר שמיעה, כדאי לפנות תחילה למכון שמיעה ולבצע בדיקת שמיעה. אם יש לך אובדן תדר גבוה, סביר להניח שמכשירי השמיעה לא יעבדו עבורך.